duminică, 31 ianuarie 2010

Moment muzical - Geneza - Iisus ma stie

Va mai aduceti aminte?


Wiki
dixit:
In videoclip, la minutul 1:40 se pot vedea mai multe persoane ce ridica o pancarta cu inscriptia "Genesis 3:25", ce face referire nu la Geneza din Biblie, ci la faptul ca formatia are trei membri ce canta de 25 de ani (trupa s-a format in 1967, clipul e din 1992, desi doar Banks si Rutherford sunt membri de la inceput). Unii privitori, neintelegand aceasta aluzie, au crezut ca e vorba de o greseala sau o gluma, dat fiind faptul ca al treilea capitol din Geneza are doar 24 de versete. Daca era vorba de o aluzie biblica, s-ar putea interpreta ca o condamnare a "tele-evaghelizarii ca o noua forma a Caderii in Pacat", deoarece capitolul 3 din prima carte a lui Moise trateaza subiecul Caderii Omului in Pacat.

Ca fapt divers, personajul lui Phil Collins din videoclip se aseamana cu personajul "Phil Mayhew" din serialul Miami Vice (
episodul "Phil the Shill" - 1985), un escroc ce se ocupa cu tele-evanghlizare, personaj jucat de acelasi Collins. Acesta este al doilea videoclip, dupa "I Can't Dance" in care Banks si Rutherford trebuie sa-l "evacueze fortat" pe Collins.
trimite pe proddit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu