marți, 20 octombrie 2009

Crin Antonescu si morala



Azi, marţi 20 oct. 2009, Crin Antonescu a rǎspuns întrebǎrilor puse de cititorii Hotnews. Citez una din ele:
"Întrebarea nr. 13 Ramona
Aţi declarat că prima acţiune în calitate de preşedinte va fi să vă întâlniţi cu Patriarhul Daniel. De ce?

Crin Antonescu
Pentru ca, in opinia mea, in spatele tuturor crizelor romanesti - politica, economica, institutionala - sta o uriasa criza morala. Biserica majoritara este o institutie care trebuie sa asume un rol mult mai activ in regenerarea morala a Romaniei. Desigur, la fel si celelalte culte si, desigur, si alte institutii precum Academia, de exemplu. Patriarhul este un lider spiritual pentru cei mai multi dintre romani si poate actiona in conlucrare cu presedintele Romaniei in acest sens. Mijloacele sunt diferite, scopul poate fi comun. "
Pe saitul Partidului European al Liberalilor şi Democraţilor (ELDR), partid din care face parte şi PNL-ul, existǎ un articol interesant, numit "Are you a European Liberal Democrat?", iar una din trǎsǎturile liberale (şi nu numai) este:
2. You believe that EU countries should provide access to equal opportunities for all and combat discrimination on the grounds of gender, ethnicity, religion, disability and sexual orientation. Heterosexual and homosexual couples should enjoy equal rights all over Europe.
Sunt curios cum se împacǎ aceste idei progresiste, cu cineva a cǎrui moralǎ derivǎ dintr-o ideologie cunoscutǎ pentru sexism, homofobie, opoziţia faţǎ de pluralism(ul religios) şi care în secolul XX a sprijinit mişcǎri profund rasiste, în cazul ortodoxismului fiind vorba de pro-legionarism.

Ei, oricum, ştiţi vorba aia, liberalismul de-acasǎ nu se potriveşte cu aia din târg. Şi n-ar fi prima oarǎ când Crin Antonescu pupǎ poala popii.
trimite pe proddit

2 comentarii:

  1. Crin Antonescu un foarte bun subiect de discutie...intra-devar cred ca in momentul de fata este singurul ce nu a avut o functie asa mere.deci NU a FURAT ca ceilalti si sunt sigur ca nu o va face ,deoarece interesul sau este de a face ceva pentru noi ,pentru cetatenii romaniei

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu a avut o functie aşa mare deci nu a furat? Vrei sǎ spui cǎ, dacǎ va avea, va fura? Atunci de ce sǎ-l votez? Şi cum poţi garanta cǎ n-o va face. Argumente, nu aserţiuni, te rog frumos.

    RăspundețiȘtergere