luni, 24 august 2009

Mutilare Genitală Masculină

Iatǎ o ştire de pe HotNews foarte grǎitoare despre stadiul avansat de înapoiere al speciei umane:

Toti baietii nascuti in SUA ar putea fi circumcisi, pentru combaterea raspandirii virusului HIV

Oficialii americani din domeniul sanatatii publice vor sa promoveze circumcizia la scara nationala, pentru a reduce raspandirea virusului HIV. Mai exact, autoritatile vor ca toti baietii nascuti in Statele Unite sa fie supusi acestei interventii, ca preventie fata de raspindirea SIDA, transmite The New York Times.
[...]
Expertii iau in considerare si urmatoarea varianta: pe langa copii, sa fie propusi la acest program si adultii heterosexuali, ale caror practici sexuale ii expun riscului infectarii cu HIV. Specialistii recunosc, insa, ca impactul unui astfel de plan realizat in Statele Unite nu va fi unul semnificativ: procedura ii ocoleste exact pe cei care comporta cel mai mare risc - homosexualii.


Totuşi cine a gândit mǎsura asta ar trebui testat pt substanţe halucinogene în sânge. Sǎ propui combaterea virusului HIV prin circumcizie este ca şi cum ai propune tratament cu vitamina C. În loc sǎ propui ceva care întradevǎr ajutǎ, cum ar fi educaţie sexualǎ de tip olandez, cu cǎrţile pe faţǎ, şi informare completǎ, ei încearcǎ sǎ combatǎ boala prin mutilare. Tare cred cǎ este şi influenţa religioasǎ un factor aici, aceaiaşi influnţǎ care considerǎ abstinenţa ca unicǎ metodǎ contraceptivǎ, şi care a reînviat în secolul XIX o practicǎ din Orientul Mijlociu pentru a diminua sensibilitatea sexualǎ a tineretului. Decât sǎ rişti sǎ trebuiascǎ sǎ explici tinerilor cu ce se mǎnâncǎ prezervativul, riscând sǎ nu mai rǎmânǎ abstinenţi (de parcǎ ar rǎmâne), mai bine gǎseşti metode alternative de a combate HIV-ul. A, şi sǎ nu uitǎm, cǎ aceastǎ mǎsurǎ nu va avea nici un efect asupra populaţiei cu cel mai mare nivel de risc - homosexualii - deşi asta nu e o problemǎ pt. omul religios care-şi iubeşte aproapele.

Ce mǎ surprinde e cǎ deşi mutilarea genitalǎ femininǎ este condamnatǎ ca un act barbar, însǎ mutilarea genitalǎ masculinǎ, numitǎ inofensiv circumcizie, este considerat un ritual relativ inofensiv, chiar benefic dpdv medical.

Ca încheiere, vǎ las cu un episod din "Stilouu şi Zicǎtorul: Vrǎjealǎ"

trimite pe proddit

7 comentarii:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Circumcision#Human_immunodeficiency_virus

    Cicǎ ar fi studii care aratǎ cǎ circumcizia scade riscul de a contracta HIV (în caz de sex vaginal).

    RăspundețiȘtergere
  2. S-ar putea sa fie facut obligatoriu prin EULA de la Windows:

    http://www.newscientist.com/article/dn17312

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca ceva detalii

    http://www.sott.net/articles/show/186998-Bill-Gates-helps-fund-mass-circumcision-programme-for-fun-or-profit

    http://www.mothering.com/health/truth-about-circumcision-and-hiv

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi Mihai. Ultimul Link mai ales e foarte bun, şi bine documentat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricum majoritatea masculina a americanilor sunt circumcisi. fara gluma. 60-70%. In licee si colegii aia circumcisi fac misto de aia necircumcisi. First-hand information.
    Aia normali sunt necurati, pentru ca au smegma sub capacel. Fetele prefera pe aia circumcisi, zic ca arata p*** lor mai bine (si poate nu tre sa se spele pt o m**e.
    O, da si bineinteles sa nu faca laba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aşa zic şi Penn&Teller :)). Şi mi-i milǎ de femeile alea. Pt cǎ se pare cǎ penisul necircumcis contribuie şi la plǎcerea sexualǎ a femeii. Şi aia e gone forever, da sǎ te speli pe pulǎ înainte de sex îţi ia 2 minute.

    RăspundețiȘtergere