joi, 20 august 2009

Coreea de Nord



Dacǎ vǎ întrebaţi ce cautǎ un filmuleţ despre situaţia umanitarǎ din Coreea de Nord pe un blog despre ateism, iatǎ explicaţia: filmul ilustreazǎ perfect ce se întâmplǎ într-o societate atunci când existǎ un monopol statal asupra adevǎrului. Acest stat, unde ideologia Juche este ridicat la adevǎr absolut, a dus totalitarismul pe cele mai înalte culmi, iar religia politicǎ existentǎ a creat una din cele mai desǎvârşite forme de dictaturǎ, ce oglindeşte morala alb-negru a celor ce cred într-un dictator celest.



Adevǎrat grǎieşte Sola Scriptura:
"27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut;[...]" Geneza 1:27
trimite pe proddit

2 comentarii:

  1. în primul rând, vezi că ideologia oficială a Coreeii de Nord se numeşte altfel. ar fi bine să corectezi.

    în al doilea rând, a vedea într-o ideologie de stat o religie, fie ea şi politică, este deplasat, cu atât mai mult atunci când ideologia de stat în cauză este una atee. şi nu doar atee, ci şi atee militantă. dacă ar fi să gândim aşa, toate lucrurile guvernate de un sistem de idei ar fi în esenţă religioase. hint: nu sunt.

    uite, citeşte puţin nişte rânduri scrise de Lenin în 1922, adresate Biroului Politic. Lenin nu a fost considerat dictator, aşa cum nici liderii revoluţionarilor francezi din 1789 nu au fost consideraţi dictatori. nu de către tine, cel puţin, în unul din articolele tale anterioare.

    ori, din cauza revoluţionarilor francezi au fost asasinaţi mai multe mii de preoţi la începutul anilor 1790. din cauza rândurilor reproduse mai jos, scrise de Lenin, au fost asasinaţi între 14 şi 20,000 de clerici şi laici activi, doar în anul 1922. by the way, în 1922 în RSFSR era o foamete cumplită, iar Lenin era preocupat de ceea ce urmează:

    "Pentru noi, dimpotrivă, acest anumit moment este nu numai excepţional de avantajos, dar e în general singurul moment în care putem fi 99-100 % siguri de succesul complet, lovind duşmanul în cap şi asigurându-ne o poziţie care este esenţială pentru noi, pentru multe decenii. Acum şi numai acum, când în regiunile afectate de foamete oamenii mănâncă oameni, când există sute dacă nu mii de cadavre pe marginea drumului, noi putem (şi de aceea trebuie) să înfăptuim confiscarea obiectelor de valoare ale bisericilor cu o energie fantastică şi nemiloasă, fără a împiedica represiunea oricărei forme de rezistenţă. Acum şi numai acum marea majoritate a maselor ţărăneşti va fi fie pentru noi, fie, în orice eventualitate, nu se va afla în poziţia de a sprijini de o manieră decisivă acel pumn de preoţi ultrareacţionari şi burghezi reacţionari ...

    Orice s-ar întâmpla, noi trebuie să îndeplinim confiscarea valorilor bisericeşti în maniera cea mai rapidă şi mai decisivă. În acest fel ne putem asigura un fond de câteva sute de milioane de ruble aur (...). Fără un asemenea fond, niciun fel de lucrare guvernamentală, în general, nicio construcţie economică în particular şi nici apărarea poziţiei noastre la Genova în special, nu pot fi gândite. Orice s-ar întâmpla, trebuie să punem mâna pe acest fond de câteva sute de milioane de ruble aur (sau poate chiar câteva miliarde). Iar acest lucru poate fi făcut cu succes numai acum. Toate consideraţiile indică faptul că mai târziu noi nu am reuşi, deoarece niciun alt moment cu excepţia celui de foamete desperată nu ne va oferi printre masele ţărăneşti o stare care fie să ne căştige simpatia lor, fie cel puţin să le neutralizeze, în sensul că victoria în lupta pentru confiscarea valorilor va fi fără îndoială şi în întregime a noastră."

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Întradevǎr, ideologia oficialǎ nu este "Jurche", este "Juche", fǎrǎ litera R. Probabil faptul cǎ la nord de peninsula coreeanǎ a existat un popor numit "Jurchen" a contribuit la scrierea greşitǎ.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Juche
    Dacǎ tu crezi cǎ ideologia nord coreeanǎ este alta, te rog nu fi egoist şi împǎrtǎşeşte pǎrerea ta.

    2. Am impresia cǎ ai citit articolul meu despre Religii Politice, şi cred cǎ am fost destul de clar cǎ exitǎ destul de multe paralele între un sistem religios şi o ideologie totalitarǎ. Iar ateismul la nivel statal este uşor de explicat - eliminarea competiţiei pt respectiva ideologie.

    "toate lucrurile guvernate de un sistem de idei ar fi în esenţă religioase. hint: nu sunt." - dacǎ acel sistem de idei este dogmatic, ba da. hint: asertiunile sunt inutile

    3. Faptul cǎ nu am spus explicit cǎ Lenin a fost dictator nu înseamnǎ cǎ nu-l consider sǎ fi fost unul. Nu ştiu de unde ai scos tu cǎ eu am zis cǎ n-ar fi dictator. Eşti cam pripit cu logica

    4. Întradevǎr, asasinarea unor fiinţe umane, fie ei preoţi sau nu, este greşit dpdv moral, însǎ confiscarea averilor clerului nu. O avere fǎcutǎ prin menţinerea unei populaţii în ignoranţǎ şi superstiţie nu mi se pare o avere "muncitǎ". Seamǎnǎ mai degrabǎ cu banii din buzunarul unui proxenet.

    RăspundețiȘtergere