luni, 31 august 2009

Gott Mit Uns

Iatǎ ce a spus un membru al forumului Richard Dawkins, care, având ca avatar imaginea alǎturatǎ (o cataramǎ nazistǎ cu textul "GOTT MIT UNS"/"D-ZEU CU NOI"), a fost întrebat de ce a ales aceastǎ imagine.


"Avatarul meu e dedicat tuturor susţinǎtorilor religiei care insistǎ cǎ regimul nazist a fost unul ateu [...]
Bunica mea, care a suprevieţuit lagǎrului de contrentrare de la Auschwitz (prizonier nr. 25541), mi-a confirmat faptul cǎ acesta era condus de germani şi AUSTRIECI (fapt deseori uitat), creştini practicanţi în uniforme SS. Aveau scris GOTT MIT UNS pe cataramǎ. Ea tot repeta cǎ nu exista dumnezeu la Auschwitz. A supravieţuit datoritǎ propriei sale rezistenţe fizice şi personalitǎţii puternice, combinat cu solidaritatea umanǎ dintre deţinuţi... şi soldaţii Sovietici "fǎrǎ dumnezeu" care au eliberat-o în 1945. BTW, a pǎstrat una din cataramele abandonate în grabǎ de cǎtre gardienii SS ca un memento al acelui infern terestru condus de oameni cu fricǎ de dumnezeu. Poveştile ei de la Auschwitz, precum şi acea cataramǎ m-au fǎcut sǎ pun la îndoialǎ, de la o vârstǎ fragedǎ, religiile fǎcute de om."


Sursǎ: http://richarddawkins.net/forum/viewtopic.php?f=17&t=90782&start=25#p2238827
trimite pe proddit

2 comentarii:

  1. Ignoranta asta... nu inteleg de ce ateii forteaza pana si astfel de subiecte fara legatura intre ele; sloganul respectiv nu are nici o legatura cu regimul nazist, este un slogan foarte vechi si de traditie in militaria germana, datand inca de pe vremea Prusiei si a regilor militari ai acesteia. Sloganul a supravietuit in Wermacht si in timpul regimului nazist datorita traditiei militare germane si a mandriei cu care militarii isi asumau aceasta traditie.
    Toate bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru că o proporție covârșitoare de creștini pun ororile nazismului pe seama ateismului presupus al societății germane în interbelic. Un pseudo-argument de care m-am scârbit deja.

    Și nu ești singurul care știe originea inscripției de pe cataramele germane.

    RăspundețiȘtergere