marți, 3 noiembrie 2009

Scandalul sexual din Dealul Mitropoliei

Scandalul:

Ieri, cotidianul Libertatea, fǎcea o dezvǎluire senzaţionalǎ, în stilu-i cararcteristic: "Teoctist, sex cu un bărbat la Mitropolie"

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxa Romana din temelii: unul dintre cei mai apreciati preoţi de la Mitropolie, Preacuviosul Ieromonah Teoctist Nichitean (25 de ani), a fost filmat făcând sex cu un bărbat, în căminul Arhiepiscopiei Bucureştilor, situat în Dealul Mitropoliei.

Imaginile, cu adevărat şocante, ni-l dezvăluie pe tânărul părinte Teoctist făcând sex, pe muzică populară şi pe manele, cu iubitul lui (căruia o să-i spunem Dan), în chilia sa de pe intrarea Patriarhiei numărul 1. Filmarea a fost făcută în luna august, la scurt timp după ce Libertatea a dezvăluit orgiile homosexuale de la Mânăstirea Căldăruşani.
Azi, ştirea a fost deja preluatǎ de principalele canale mass-media:


Rǎspunsul:

Tot ieri, Patriarhia a dat un comunicat de presǎ pentru a-şi exprima pǎrerea vizavi de scandalul amintit. Docuementul este interesant, deoarece se este o dovadǎ în plus cǎ toate criticile aduse instituţiei bisericeşti sunt justificate.

Tonul este unul tipic mioritic, al mǎrlanului prins cu mâţa-n sac, care urlǎ "Ba p-a mǎ-tii!", încercând sǎ denigreze pe cei care l-au deconspirat. Comunicatul, condimentat cu un pic de xenofobie - "considerăm că aceste trusturi de presă, adesea conduse din străinătate, nu informează opinia publică românească în mod corect" - seamǎnǎ cu cele emise de la Vatican, în care orice, dar ORICE, este vina lumii seculare şi pluraliste - "Din cauza secularizării şi a migraţiei, numărul vocaţiilor monahale a scăzut îngrijorător în ultimii ani";"Mai precizăm că, într-o societate preocupată de câştig material imediat şi cu orice preţ (şantaj şi presiuni de tot felul), în care nu mai contează mult valorile spirituale". Aceastǎ lipsǎ de responsabilitate, şi de coloanǎ vertebralǎ, dezvǎluiedin nou caracterul ipocrit al instituţiilor religioase, care ziua criticǎ minoritǎţile sexuale, justificând atitudini homofobe în rândul populaţiei, iar noapte poposesc în "pat cu Diavolul" - caracter ce contrasteazǎ puternic cu propria lor imagine despre sine, aceea cum cǎ "clerul ortodox aduce cea mai mare contribuţie cultural-spirituală şi social-filantropică la viaţa comunităţii locale". Şi ca sǎ fie tabloul complet, Patriarhia n-a ratat ocazia sǎ-şi justifice iar privilegiile fiscale printrun apel la majoritatea creştin-ortodoxǎ a ţǎrii, ignorând faptul cǎ şi minoritǎţile au drepturi.


Presimt cǎ nu e ultimul scandal sexual din BOR, la fel cum nici alea cu preoţi romano-catolici nu par sǎ se termine, aşa cǎ cele douǎ biserici-surori mai au un motiv s-o ia pe calea ecumenismului, dat fiind scandalurile sexuale în care sunt implicate. Sugerez chiar o nouǎ campanie ecumenicǎ: Nici o Muie fǎrǎ Tǎmâie!
trimite pe proddit

5 comentarii:

  1. Dragilor, eu cred ca este cazul ca societatea civila sa-i ia apararea sarmanului Teoctist. Si asa ii este greu sa-si ascunda pornirile homosexuale... Propun sa fie primit in ACCEPT pe post de "corist" deoarece are voce catifelata

    RăspundețiȘtergere
  2. Bezbojnicul fute duda pe 112chan?

    Aici Vasile von utopiabalcanica, ca sa fie clar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai trec în vizitǎ, din când în când. Dar activitate cam subţire pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehe :) Ma bucuram ca a fost bagat in seama Cuviosul Pafnutie, copilul meu de suflet.

    RăspundețiȘtergere